Barcelona slo Paris Saint-Germain 3-2 på bortebane

I den første etappen av Champions League-kvartfinalen utfordret Barcelona Paris Saint-Germain på bortebane. Raphinhas bransje og Christensens mål hjalp La Liga-gigantene til å beseire Paris Saint-Germain 3-2 på bortebane. Paris Saint-Germains ubeseirede serie på 27 kamper tok slutt.
Etter at spillet startet, startet begge sider et aktivt angrep. Enten det var Mbappe i en Paris Saint-Germain Fotballdrakt billig, Lewandowski i en FC Barcelona Fotballdrakt billig, eller Li Gangren og Rafinha, de prøvde alle å bryte motstanderens mål. Men det var først i det 37. minutt av kampen at Donnarumma reddet ballen, og Rafinha dyttet ballen i mål, og hjalp Barcelona med å score det første målet. Inn i den andre omgangen omgrupperte Paris Saint-Germain, som lå bak på hjemmebane, styrken og fullførte reverseringen i det 50. minutt av kampen med målene fra Dembele og Vitinha. Deretter gjorde Xavi et magisk bytte. I kampens 61. minutt sendte Pedri, som kom inn som innbytter, en assist med en gang han kom inn. Rafinha scoret to ganger for å utligne; i det 77. minutt kom Christensen inn som innbytter, og for første gang satte han en heading med en gang han rørte ballen. Xavis mirakuløse bytte var en overraskelse. Til slutt vant de rødblå første runden på bortebane.
Spenningen i dette spillet er fantastisk. Under Xavis taktikk begrenset Barcelona suksessfullt Mbappes prestasjoner og oppnådde sin første borteseier i Champions League-utslagsrundene de siste fem årene. De to sidene skal konkurrere på Camp Nou i andre runde. Forskjellen på kun ett mål gjør andreomgangen full av usikkerhet. Det er ikke kjent om Barcelona kan forsvare hjemmebanen og gå videre til semifinalen.